Čili

Tā kā meksikāņu virtuve man ir sirdij un garšas kārpiņām ļoti tuva, gribu padalīties ar pāris fīčām un zināšanām par tās galveno sastāvdaļu – čili.

Lai arī čili cilvēku acīs (vismaz manu draugu un tuvinieku vidū) nāk ar stereotipu – ass!!! -, tik traki nemaz nav. To vienkārši jāprot pareizajās devās un situācijās pielietot.

Ass

Vienmēr atceros Alana Grīvas mācībstundu par un ap čili: “Ja tu ēd un svīsti, tas nozīmē, ka ir labs!” Protams, lieki piebilst, ka Meksikā viņš patiešām vienmēr ēdot svīst :)

Veselīgs

Čili ir patiešām veselīga ēdiena sastāvdaļa, ar ko var aizstāt “ļauno” sāli un nepazaudēt ēdiena asumiņu. Čili var palīdzēt tavam ķermenim sadedzināt liekās kalorijas, jo tajā ir atrodama bioloģiski aktīvā viela kapsaicīns, kas stimulē vielmaiņu un veicina ātrāku taukvielu dedzināšanu. Pētījumā ir pierādīts, ka cilvēkiem, kuri dienā apēd nepilnu tējkaroti čili mērces, vielmaiņa paātrinās pat par 25 procentiem. /Avots: Apollo/

Glīts

Vai nepiekritīsiet, ka čilli ir viens pievilcīga paskata garšaugs? Novieto blakus ēdienam uz šķīvja ar zīmīti “Neēst tīrā veidā!” un ēdiens jau izskatīsies par 50% labāk.

Pievieno gaļai

Macība no Alana čili macībstundas – ja ēdienam, kura sastāvā ir arī gaļa, plāno pievienot čili, dari to brīdī, kad gaļa ir pusgatava. Ideja sekojoša – čili dod asumu ēdienam tieši caur gaļu.

Garšoja?